Frågor och svar

 

Vilka är ansökningskraven?

Grundläggande krav för ansökan till skolan är 18 år, gymnasiekompetens eller motsvarande samt att inga hälsohinder föreligger. När du söker till någon av våra yrkesutbildningar skickar du även ett personligt brev där du kort  presenterar dig själv och varför du vill utbilda inom vår bransch. När det gäller våra vidareutbildningar blir du antagen i den turordning som anmälningarna når oss.
För att du ska klara utbildningen och lyckas i arbetslivet krävs att du har ett genuint intresse för människor. Du bör vara kreativ, praktisk, ödmjuk, stresstålig och tolerant samt vara mentalt förberedd för att börja studera hos på distans hos oss. Om du studerar till Interntionell hudterapeut med ITEC-examen måste du också kunna förstå engelska i tal och skrift då en del av litteraturen är på engelska.

När är sista anmälningsdatum?

Vi tar emot anmälningar löpande fram tills dess att våra 12 utbildningsplatser är fullbokade. Du hittar sista ansökningsdatum vid respektive utbildning

Kan jag stå på väntelista om en kurs är fullbokad?

Du kan sätta upp dig på en väntelista om en specifik kursstart är fullbokad. Vi kontaktar dig sedan så fort vi eventuellt får en ledig plats.

Var ska du bo?

Det finns en mängd olika boenden i Åre by av varierande storlek och prisklass. Vill du hålla nere priset är det bästa alternativet att gå ihop med några i din klass och hyra en stuga. Våra block på skolan ligger, till största delen, under lågsäsongsveckor när prisbilden är lägre än under vinterns högsäsong.

Har du bil kan alternativet vara att bo i Duved eller Björnen där det finns en del alternativ till lägre priser och stugor att hyra

Gå in på http://www.are360.com/sv/Boende.aspx

Vi har även några privata alternativ som våra elever brukar använda sig av. Fråga oss gärna om tips.

Kan man söka studiemedel/CSN?

Som fristående yrkesskola, med kompletterande utbildning, är Åre Spa School inte studiemedelsberättigad (CSN).

Hur finansierar man utbildningen?

Det vanligaste är att man tar privata banklån eller andra typer av privata lån. Vissa av våra elever har fått hjälp med finansieringen genom arbetsförmedlingen, försäkringskassan, sin arbetsplats, trygghetsrådet eller liknande.

Kan man låna eller avbetala via skolan?

Vi samarbetar med Human Finans som specialiserat sig finansiering av utbildningar inom hälsa. Human Finans ger dig gärna rådgivning hur du på bästa sätt kan få din utbildning finansierad. Ring 08-56020115 för gratis rådgivning.

Betalningsvillkor, oväntade händelser och ångerrätt

För att få en garanterad plats på utbildningen och bekräfta din anmälan betalar du en anmälningsavgift till bankgiro 793-8889. Innan du betalar din anmälningsavgift ber vi dig att noga läsa igenom det avtal vi skickat till dig. Vi skickar sedan en definitiv bekräftelse på att du är antagen. Anmälningarna behandlas i den ordning vi fått in anmälningsavgifterna. Resterande avgift fakturerar vi dig för betalning cirka 45 dagar innan kursstart.

Åre Spa School tillämpar Konsumetlagens regler som ger dig rätt att ångra dig inom 14 dagar efter det att vi bekräftat din  utbildningsplats dvs. anmälningsavgiften är betald.  Skulle du av någon anledning inte kunna fullfölja en påbörjad utbildning erbjuder vi dig plats på nästa utbildningsstart.

Din anmälan är bindande när den lagliga ångerrätten passerat. Om du av någon anledning inte kan påbörja din utbildning debiteras du anmälningsavgiften oavsett skäl. Om du avbryter under pågående utbildning debiteras du hela kostnaden för utbildningen oavsett skäl. Inga kursavgifter återbetalas

Hur många elever är det i varje klass och vad är medelåldern?

Skolan tar in upp till 10-12 elever vid varje kurstillfälle. Åldersfördelningen ligger mellan 18 och 55 år då yrket lämpar sig för alla ålderskategorier

Är det lätt att få jobb efter utbildningen?

Hud och spa-branschen växer för varje dag och det är en ständig efterfrågan efter terapeuter. Många av våra elever väljer också att starta egen verksamhet.