Vår affärsidé

Vi erbjuder terapeututbildningar på distans inom Spabranschen i Skandinavien. Skolan profil är en miljömedveten helhetssyn på hälsa och skönhet. Vi väljer därför, så långt det är möjligt produkter med naturligt och ekologiskt innehåll.

Vår Vision

Vi ska vara förstahandsvalet för terapeututbildningar på distans inom Spabranschen i Skandinavien.

Dina dagar på skolan i Åre

Vår ambition är att ge dig alla de verktyg du behöver för att utvecklas till en professionell terapeut. För att bli en lyhörd och duktig terapeut krävs såväl teoretiska som praktiska kunskaper. Under dina utbildningsdagar i Åre varvar vi teori och praktik med en stor portion av all den erfarenhet vi har från spa-världen.

Åre har en historia som kurort. Hit kom man för den rena hälsosamma luften. Idag är Åre mest känt för sin alpina skidåkning och storstadpuls men numera vet alla Årevänner att byn har mycket aktiviteter året runt. En rad spa-anläggningar med olika inriktning och karaktär finns i området. Läs mer på http://www.are360.com/sv/Vinter/Wellness.aspx

Spa-Salong-Klinik-Mottagning-Kryssningsfartyg

Som terapeut kan du arbeta på en mängd olika typer av arbetsplatser. Gemensamt för dem alla är att ge en behandlingsupplevelse som uppfyller och överträffar din gästs förväntningar. För att trivas med arbetet som terapeut måste du ha ett genuint intresse för andra människors hälsa och välmående och dela med dig av din kunskap.

På Åre Spa School arbetar vi utifrån de fyra hörnpelare som spa står för på många håll i Europa idag. Det handlar om att ha en helhetssyn på kropp och själ där hälsosam kost, träning, mental balans och god ansikts- och kroppsvård bildar en enhet för god hälsa, inspiration och positiva upplevelser.

Vi ger dig verktygen – våra lärare

VD och ansvarig lärare för Åre Spa School är Anne Morenius med över 18 års erfarenhet inom Spa- och branschen, som terapeut, instruktör, spa-chef och egen företagare. Anne har arbetat tio år på Varbergs Kurort, utsedd till Europas bästa spa 2005, startat och drivit Spa-treat på Holiday club Åre och driver sedan fyra år tillbaka populära Åre Relax & Spa mitt i byn.

Övriga i undervisningsteamet har alla mångåriga erfarenheter inom sina respektive områden. Som elev på skolan kommer du att få en bred kunskap om vad det innebär att vara anställd men också hur det är att driva en egen verksamhet. Du väljer själv vad du vill använda dina nya kunskaper till. Varje klass har max 12 elever vilket innebär att vi kan ge dig den personliga vägledning som behövs för att bli en professionell terapeut.

Hudvård med naturligt innehåll

Vi strävar efter, så långt det är möjligt,  naturlig hudvård i våra utbildningar. Vi arbetar främst med svenska Maria Åkerberg/Dermanord